Page 4 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 40 of 46
  1. #31
    Normal Member danzaimar's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    273
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 1 Post

    Default



    aiseh..aku pun acer gak aspire 7720G..risau ni!!

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #32
    WC Premium ambsmart's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    389
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Ikut pengalaman saya kerja kedai komputer ni, laptop Acer paling banyak menimbulkan masalah terutamanya LCD jadi blank (model baru dan lama).

    Dell pun ada jugak masalah LCD cuma tak kritikal la. Itupun model lama je rasanya yang problem.

    Yang paling kurang buat hal, HP.

    Kalau saya, saya rekomen jauhi Acer, ambik samada HP ataupun Dell (support yang penting).

  4. #33
    Normal Member spoket's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Bandar Saujana Putra
    Posts
    248
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    saya rekemen DELL, murah, quality dan nice design..

    saya biasa beli dekat lowyat dan juga secara online saja di www.dell.com.my
    Codeworks Solutions (001993954-T)

  5. #34
    WC Premium zyan's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    2,313
    Thanks
    356
    Thanked 149 Times in 52 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ambsmart View Post
    Ikut pengalaman saya kerja kedai komputer ni, laptop Acer paling banyak menimbulkan masalah terutamanya LCD jadi blank (model baru dan lama).

    Dell pun ada jugak masalah LCD cuma tak kritikal la. Itupun model lama je rasanya yang problem.

    Yang paling kurang buat hal, HP.

    Kalau saya, saya rekomen jauhi Acer, ambik samada HP ataupun Dell (support yang penting).
    tq bro for this info.. mcm mana pulak dgn toshiba? :rolleyes:
    Banyak Info Menarik & Pedas >>> www.Internetmudah.com
    >> http://pemasaranvideo.com << BARU!! - Jana Pendapatan Pasif Setiap Bulan Menggunakan Video
    --------------------------

  6. #35
    WC Premium wawwi.com's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    http://www.aminjohar.com
    Posts
    2,101
    Thanks
    1
    Thanked 50 Times in 31 Posts

    Default

    Aku pakai skunk Compaq Presario V3525

    Selang tak sampai seminggu kuar versi terkini CQ40 series

    Dah Setahun lebih aku guna. 1st month pakai sikit main giler nak mencari drivernya. hampir semua aku cuba dah nak sebulan baru ok. Tak sampai 4 bulan Speaker out especillay coz main game pasang speaker sampai habis. Pecah speaker. pas 2 selang sebulan speaker buat perangai sekecap bunyi sekejap tak. bila pasang headset & cabut, Speaker laptop ada delay nak bunyi (mula-mula 1 minit, kemudian 10 minit & skunk ikut suka hati dia nak bunyi biler - Terpaksa r guna headset kalau mo layan lagu or etc)

    Natijahnya. Inilah Brand laptop yang paling aku WORST aku guna setakat ini. Aku pakai Unbranded laptop nama Prestigo pun lagi baik da..... (Hilang kene curi kat Stesen bas Pudu)

    P/S: Laptop DELL Studio nampak menarik jer...

  7. #36
    Normal Member noah's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    TTDI..KL
    Posts
    808
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by amirza View Post
    Salam sejahtera ,

    dell is most recomended. Beli on line kat website dell.Antara sebabnya

    1. made in malaysia
    2. boleh custom
    3. datang dengan operation system (vista@xp)
    4. Datang dengan driver (tak mcm compaq , hp , acer bila
    mintak driver tak der)
    5. Customer service yang cepat
    6. Yang paling penting kita boleh extend warranty.bila nak
    bila nak habis warranty , extend lagi
    7. Apa - apa maklumat lanjut online jer ngan customer
    service
    8. Kalau boleh jgn beli dell kat kedai2 mcm kat low yat
    atau shopping complex sebab harga dia memang
    mahal dan tak boleh custom.Kalau tinggal kat K.L
    boleh pergi mid valley kat situ dell ada showroom kat
    sana dan terus boleh tempah laptop anda kt sana

    p/s: harap maklumat ini membantu.berhati - hati beli laptop kat low yat sebab ada leptop yang direfurbished balik dijual dengan harga laptop baru
    mana ada...compaq pun ok maaa...jgn acer jaa..hikk..pasai driver plak sapa kata compaq tak kasi driver ...aah memang dia tak kasi dvd driver..tapi bila 1st login 2 dia dah soh buat dvd backup...so dkt ctu semua dah ada driver maaaa...tu penting nya wat dvd backup time tgh dara2 tu...haha...pastu kalau boleh bila beli laptop amik warranty 3 thn atau 5 thn...apa2 jadi nnti kira dah selamat daa....jgn kemut sgt amik setahun warranty je...tak beza byk pun kalau tambah 3 thn or 5 thn..

    p/s gua rekmen kalau beli kat luar beli kat harvey norman..service tip top...

  8. #37
    WC Premium Bapak Ridha's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    18
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    a'salam dan salam sejahtera....

    Brand Asus ok ker? ingat nak order bulan depan....
    mula2 ingat nak pakai macbook (secordhand)...tp org rumah tak berkenan. Suruh laki member usha kat singapore.. tp dia dok usha macbook secord gak,bkn yg baru
    p/s.. laki dia kata komputer/laptop kat singapore murah gedabak berbanding kat sini punye.

    so..nak tanya la.. kot2 ada yg pernah guna Asus K series.

  9. #38
    Normal Member painhacker's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    219
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    klu nk bagus beli laptop yg ada ni :

    1. Intel i7 Extreme Edition
    2. Geforce GTX
    3. Razor Set
    4. 1TB HD
    5. 10gb ram

    tu je

  10. #39
    Active Member AlanMarz's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Malaysia
    Posts
    1,414
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    aku guna compaq ok je sampai skang
    hehe syg my compaq
    Media Lah! - Dekat Di Jari~~
    http://www.facebook.com/medialah

    Syok Lah! - Hiburan | Gosip Artis | Cerita Panas
    http://www.syoklah.com/

    Rojak Lah! - Campuran Hiburan | Lawak |Menarik | Luar Jangkaan
    http://www.rojaklah.com/

  11. #40
    kae
    kae is offline
    Normal Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Puchong,
    Posts
    438
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by painhacker View Post
    klu nk bagus beli laptop yg ada ni :

    1. Intel i7 Extreme Edition
    2. Geforce GTX
    3. Razor Set
    4. 1TB HD
    5. 10gb ram

    tu je
    hehe.. blum ade lagi i7 Extreme Edition..utk laptop kat malaysia nih..yang ada.. i7 biasa je..

    so far.. klo ada RM 4k.. laptop terbaik -
    DELL Studio XPS 16 / BenQ S57 / Sager NP8862
    Alhamdulillah, menjana Adsense USD 0.01 sehari
    http://blogwithgeek.blogspot.com/

Page 4 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Similar Threads

  1. Mana lagi bagus? .com @ .co.cc
    By wanfahmi in forum Ads Network
    Replies: 33
    Last Post: 05-12-2010, 04:34 AM
  2. Macam mana cara nak Format Laptop ASPIRE 4920.......
    By suhairi in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 5
    Last Post: 09-15-2009, 05:11 PM
  3. mencari hosting
    By zahid94 in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 12
    Last Post: 08-31-2009, 06:20 AM
  4. Niche kesihatan mana paling laris
    By pjutawan aka mhnizam in forum Survey & Poll
    Replies: 20
    Last Post: 08-15-2009, 06:18 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •