Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Normal Member askar's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    90
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Cool Saya nak belajar buat grafik, tapi tak tau nak belajar kt mana



    kepada sesiapa yg tau, tlg btgau sy ye..
    http://surfgadget.blogspot.com
    http://awalsam****

    Yang bawah ni tak boleh copy pastu paste..
    credit-card-business.co.cc

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    WC Premium wawwi.com's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    http://www.aminjohar.com
    Posts
    2,101
    Thanks
    1
    Thanked 54 Times in 33 Posts

    Default

    Samalah saya sedang nak menerokai cara-cara atau teknik yang boleh diguna untuk menghasilakan grafik yang baik. Sama-samalah kita belajar2x.

    Sebagai permulaan software yang familiar yang saya sudah biasa gunakan untuk membuat grafik2x kecil samada grafik animasi atau design grafik/layout minisite adalah dengan menggunakan Adobe Firewoks. Ia mudah & tidak secerewet Adobe photoshop.

  4. #3
    WC Premium hasbulaqill's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Setapak, Kuala Lumpur
    Posts
    1,543
    Thanks
    4
    Thanked 36 Times in 5 Posts

    Default

    try korang cari produk baloot
    ada disertakan dengan tutorial adobe photoshop

    kallau x pon
    ada kt wc ni ebook photoshop
    try bro usha kt wts

  5. #4
    arm
    arm is offline
    WC Premium arm's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    WY, United Kingdom
    Posts
    864
    Thanks
    47
    Thanked 52 Times in 25 Posts

    Default

    Nak belajar wat grafik, kena ada tools. Selalu orang guna Adobe Photoshop. Kat youtube terlalu banyak video tutorial cara-cara design grafik menggunakan Adobe Photoshop. Boleh search disana.

    Kalau nak belajar dalam bahasa melayu, ada jugak. tapi tak banyak. Kalau nak yang mantop punya, boleh pergi kat sini.... www.grafikjualan.com.... tu akak otai designer ajar design pakai photoshop. Saya belajar dari video2 dia jer.

    Ilmu yang diajarnya sudah cukup untuk membolehkan saya menukar gambar muka saya yang tak hensem langsung kepada sebijik muka Brad Pitt...


    Apa-apa hal, dapatkan dulu perisian Adobe Photoshop.





    .
    .
    .

  6. #5
    Normal Member askar's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    90
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by arm View Post
    Nak belajar wat grafik, kena ada tools. Selalu orang guna Adobe Photoshop. Kat youtube terlalu banyak video tutorial cara-cara design grafik menggunakan Adobe Photoshop. Boleh search disana.

    Kalau nak belajar dalam bahasa melayu, ada jugak. tapi tak banyak. Kalau nak yang mantop punya, boleh pergi kat sini.... www.grafikjualan.com.... tu akak otai designer ajar design pakai photoshop. Saya belajar dari video2 dia jer.

    Ilmu yang diajarnya sudah cukup untuk membolehkan saya menukar gambar muka saya yang tak hensem langsung kepada sebijik muka Brad Pitt...


    Apa-apa hal, dapatkan dulu perisian Adobe Photoshop.





    .
    .
    .
    ok.. tq bro.. nk usha jap..
    http://surfgadget.blogspot.com
    http://awalsam****

    Yang bawah ni tak boleh copy pastu paste..
    credit-card-business.co.cc

  7. #6
    Normal Member askar's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    90
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by kalamharta View Post
    try korang cari produk baloot
    ada disertakan dengan tutorial adobe photoshop

    kallau x pon
    ada kt wc ni ebook photoshop
    try bro usha kt wts
    tak paham la bro.. usha kt wts tu ape?
    http://surfgadget.blogspot.com
    http://awalsam****

    Yang bawah ni tak boleh copy pastu paste..
    credit-card-business.co.cc

  8. #7
    WC Premium paklong's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Samudera
    Posts
    4,282
    Thanks
    520
    Thanked 184 Times in 143 Posts

    Default

    mai kat blog baru aku . Tengok satu satu. buat dulu 2 -3 kali. kalau tak paham juga baru tanya.

Similar Threads

  1. 1 Malaysia dalam kenangan
    By noah in forum Sembang Umum
    Replies: 38
    Last Post: 04-07-2010, 08:55 PM
  2. Jangan Terlalu Baik Dengan Prospek atau Pelanggan Anda
    By JaMaL in forum Motivasi & Inspirasi
    Replies: 88
    Last Post: 03-15-2010, 07:40 AM
  3. Perletakan jawatan saya sebagai Moderator WangCyber
    By alang in forum JV Centre & Prelaunch!
    Replies: 157
    Last Post: 12-28-2009, 04:13 AM
  4. Takut Jugak Aku nak Open This New Thread.
    By zakeri in forum Sembang Umum
    Replies: 95
    Last Post: 12-19-2009, 09:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •