Page 1 of 5 12345 LastLast
Results 1 to 10 of 46
  1. #1
    WC Premium khairilz's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Kota Bharu,Kelate.. [http://tera-biz.com]
    Posts
    2,518
    Thanks
    23
    Thanked 116 Times in 44 Posts

    Default Tips Lulus Ujian JPJ



    Salam
    aku nak pergi test jpj untuk kereta ni
    jadi nak minta tips sikit

    aku dah test bulan 5 ari tu dan lulus untuk bahagian 2
    bahagian 2 ialah bukit, parking dan 3 penjuru
    semua tu aku lulus
    tapi masuk je kat jalan raya aku gagal (dapat 10/20 markah je,16 markah baru lulus)

    ari ni aku nak pergi test sekali lagi untuk jalan raya
    ada tips tak?
    atau apa-apa tricks yang membolehkan aku lulus dengan jayanya

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Active Member mazlie nadzri's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    kajang
    Posts
    1,667
    Thanks
    0
    Thanked 29 Times in 16 Posts

    Default

    Rasanya takde tips, cuma ko kena bawa kereta tu dengan mematuhi undang2 yang telah ditetapkan je(ayat skema)..hohoho :p

  4. #3
    WC Premium
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    287
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tipsnya senang jer..

    time masuk kete tu tegur ler staff JPJ tu (bodek kelas ke3)

    kalo staff JPJ tu suruh laju, ko wat tak tahu jer..

    pastikan break kat lampu isyarat atau papan tanda berhenti org yg duduk sebelah tak rasa terkejut sangat.

    em..kotak kuning, lampu isyarat dengan papan tanda sentiasa peka untuk dilihat.

    masa ambil selekoh, jgn pi ambil lap mcm kat F1 tu..

    masuk gear pastikan slow and easy (tak nak dengar bunyi)

    pandu mesti cool (seperti org pro)

    apa lg ya..

  5. #4
    WC Premium mamatpenang's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    http://www.rahsiafirdaus.com
    Posts
    2,265
    Thanks
    0
    Thanked 40 Times in 28 Posts

    Talking Saya dah lulus ujian memandu lepas SPM

    Ye saya ambik dua kali ujian memandu sebelum lulus

    masa tue memang tak nak ambik pun Cikgu sekolah saya sponsored ( sebab time tue dapat lulus cemerlang kat sekolah)

    Jadi saya pun pi la belajar

    memang best time tue best belajar ( time tue aku dapat banyak amoi awek putih gebu cun)

    Masa first day test memang gabra ( gelisah) Gabra adalah bahasa penang pekat

    tapi buat juga first time lepas ada dua test yang kedua gagal masa time keta naik bukit

    Tahu kenapa sebab yang jaga tue awek cun JPJ pegawai tue memang cun sampai aku tak concentrate sedih la

    bayaran kali kedua tue cikgu dah tak tanggung aku tanggung

    yang penting masa test tue kawal emosi buat je sampai habis

    Jangan Gabra
    Komisyen Tunai RM70,000 ke akaun bank anda dengan saya call 016-4650338 atau
    lawati web saya http://www.rahsiafirdaus.com saya akan bantu dapatkan RM70,000 ke Akaun bank anda

  6. #5
    WC Premium chibobski84's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    4,462
    Thanks
    157
    Thanked 72 Times in 57 Posts

    Default

    bawak keta skema tahap dewa.. hehe

    pastikan jarak selamat kenderaan,

    dan penting, kena tenang dan cool, jgn menggelabah.

  7. #6
    WC Premium syuxx's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kuching, Sarawak
    Posts
    3,357
    Thanks
    0
    Thanked 54 Times in 36 Posts

    Default

    berdoa kepada illahi tips yang paling bagus

  8. #7
    Active Member +kool+'s Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    1,327
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by chibobski84 View Post
    bawak keta skema tahap dewa.. hehe

    pastikan jarak selamat kenderaan,

    dan penting, kena tenang dan cool, jgn menggelabah.
    haha.. itu tepat skali.. ak semua lesen amek skali je.. semua pas.. hehe.. ak baget korang semua mesti yg time ni pangkah gak an..

    [x] Penggunaan Gear Yang Betul.

    ke ada org yg dapat tick dkt ctu??..
    Quote Originally Posted by +kool+




    MASIH BELUM SEMPURNA



    Chase The Dream Not The Competition

  9. #8
    WC Premium Amirul Hafiz's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    5,165
    Thanks
    537
    Thanked 198 Times in 119 Posts

    Default

    tips mudah :

    cakap dengan pegawai jpj tu...

    kalu leh, bawak mcD sebelum ujian...

    pastu bagi kat dia satu burger big mac..

    pasti lulus

  10. #9
    Normal Member Funkyknight's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Miri, Sarawak
    Posts
    109
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    bagi pengalaman aku dulu,perempuan paling senang macam adik aku.. mekap secantiknya dan pakai seksi dan seksa skit..tergoda jpj..jika lelaki hmm..(serius)..jangan fikir banyak dan teragak agak (jika boleh praktis di kawasan lapang bawa sampai tenang jiwa baru masuk perumahan dan praktis lagi [minyak kereta mesti ingat] dan jangan buat muka mahu kacau anak dara orang atau curiga..hehehe..bawa kereta jangan ikut hati jika fikiran bercelaru..ingat fikiran mesti tenang dan rilek..jika sudah pandai baru belajar drift atau pecut ala ala tokyo drift..heheheh

  11. #10
    WC Premium Amirul Hafiz's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    5,165
    Thanks
    537
    Thanked 198 Times in 119 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Funkyknight View Post
    bagi pengalaman aku dulu,perempuan paling senang macam adik aku.. mekap secantiknya dan pakai seksi dan seksa skit..tergoda jpj..jika lelaki hmm..(serius)..jangan fikir banyak dan teragak agak (jika boleh praktis di kawasan lapang bawa sampai tenang jiwa baru masuk perumahan dan praktis lagi [minyak kereta mesti ingat] dan jangan buat muka mahu kacau anak dara orang atau curiga..hehehe..bawa kereta jangan ikut hati jika fikiran bercelaru..ingat fikiran mesti tenang dan rilek..jika sudah pandai baru belajar drift atau pecut ala ala tokyo drift..heheheh
    pompuan kalu cantik memang konfirm lulus..

    tp time aku jpj tu kepala hip hop..

    so aku ngan jpj cerita pasal ja rule dan missy elliot lak...

    sebab tu lulus tu...idealogy sama

Page 1 of 5 12345 LastLast

Similar Threads

  1. Cabaran Affiliate Pakej Tips Percuma - Jumlah Hadiah RM1K
    By solehpolysas in forum Cabaran WC
    Replies: 35
    Last Post: 08-04-2009, 12:50 PM
  2. Easy $1.00(US) berulang-ulang ikut tips ini
    By natefiver in forum Perniagaan Internet
    Replies: 11
    Last Post: 04-23-2009, 02:54 PM
  3. Tips Meminimumkan 'Kerosakan' Dari Paypal
    By spatt in forum Perniagaan Internet
    Replies: 16
    Last Post: 04-21-2009, 05:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •