View Single Post
  #64 (permalink)  
Old 06-23-2008, 04:14 AM
cytron cytron is offline
New Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 47
cytron is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cytron
iTrader: (0)
Default

jika kita masuk pakej A rm900 produk tea set.. dan bersetuju denga agreement syarikat dan juga "sell back policy" anda akan mendapat 2 keping post dated cek bernilai rm500

contoh anda masuk hari ini 23/06/08
cek pertama bertarikh 23/07/08
cek kedua bertarikh 23/08/08

dalam masa 2 bulan anda akan dapat balik modal bersama dengan untung.
30 hari lepas join clearkan cek pertam rm500..masukkan dlm bank
60hari lepas join clearkan cek kedua rm500 ..then masukkan dlm bank..

so modal dpt balik berserta dengan untung..bagi cakap kata pakej A masuk rm900 dan bulan ke 2 tmbh lagi rm400 so total modal rm1300 tu adalah bagi yg ingin mendapat untung setiap bulan non-stop.. kelabu mata ke?..klu kaji betul2 xkan kelabu mata..

ibarat bro zul cakap pasal niaga milo..
contoh kita beli milo rm10 5tin harga borong dan jugal rm15 dengan harga runcit..kita akan dpt rm5 untung dan modal rm10 akan dapat balik
kali ke 2..nk niaga lagi milo tersebut..guna modal asal..rm10 dan beli milo sama byk dengan yg mula2 beli 5tin dan jual rm15..

so untung dah rm10 dengan 2 kali penjualan milo tadi..dan modal rm10 kita dapat balik..
kali ke-3 dah mls jual..xpe..sebab tu perniagaan kita..xde org nk paksa pun kita beli lagi untuk kali ke 3..so duit simpan dlm poket bersama untung..

begitu juga dlm bisnes ceramic..anda yg tentukan samada anda ingin beli lagi bulan depan atau tidak..kalau beli dpt untung..klu xbeli modal simpan balik dan dpt untung kali pertama jualan melalui sistem sell back franchaise system tadi


Reply With Quote