View Single Post
  #92 (permalink)  
Old 02-09-2007, 06:58 AM
smartusaha's Avatar
smartusaha smartusaha is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Skudai, JB
Posts: 3,126
smartusaha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to smartusaha Send a message via Skype™ to smartusaha
iTrader: (17)
Default

Quote:
Originally Posted by networkmalaysia View Post
wahh kalau macam tu, tak payah guna Accent card lagi ye ?
Boleh terus withdraw.
Ade siapa siapa guna bank ni ?
Quote:
Originally Posted by reezluv View Post
tapi korang tak bleh la transfer duit kat paypal tu ke kad korang..kalau kredit kad, boleh le rasanya..aku takde kredit kad pun..huhuhu..
NetworkMalaysia & reezluv, jangan keliru. Kalau kad debit atau kad kredit tu dari bank tempatan, memang tak leh withdraw duit dari paypal. Lain dgn accentcard, sebab dia link dengan US bank. Tapi, kalau dalam kad debit atau kad kredit tu ada duit, pergi la mana2 negara pun, memang boleh keluar duit kat mana2 ATM yg boleh (mcm ada tanda Cirrus, etc..). Maksudnya, for paypal, kita perlu ada akaun bank utk keluar duit dan bank tu ada kad debit utk keluar duit kat ATM. Dalam kes sekarang, bank US dan singapura jer ada kad debit yg bolehkan kita withdraw duit paypal kat ATM ni..

Quote:
Originally Posted by reezluv View Post
atau bleh deposit pakai deposit machine cam kat Maybank tuh.i2 pun kalau bank tu ade la mesin tu kan..
Kenapa nak pakai mesin deposit ATM maybank kalau ada akaun maybank2u.com. Tapi saya tak pasti, kad debit termasuk dalam list kad kredit bagi AmBank. Tapi PB boleh jer. Kat list maybank kad debit PB juga sama dgn kad kredit. So, kat maybank2u, kita leh transfer ke akaun kad kita (akaun kad juga macam akaun bank..):



Kalau list untuk bank PB pun mcm tu gak..

Quote:
Originally Posted by acis32 View Post
Assalamualaikum dan salam sejahtera, nak masuk ni..cerita pasal mastercard & visa untuk tujuan biz online, saya gunakan Maybank mastercard untuk biz kat eBay manakala Bank Islam mastercard saya guakan untuk verify paypal account. Semuanya ok!
Kebanyakan kad kredit boleh digunakan untuk verify paypal. Nak tahu boleh ke tak untuk mana2 kad debit atau kredit, cuba jer.. Kalau tak boleh, x leh la tu..

Quote:
Originally Posted by networkmalaysia View Post
Alahaiii Al Rajhi Bank pun tak boleh accept paypal.
Hehe, ada sorang rujuk ebook saya ni. Banyak kali dia emel saya minta tolong sebab kad debit dia ditolak oleh paypal.. Lastly saya tanya, "kad debit bank mana sedara pakai?". Dia jawab, "bank pak Arab..". Saya pun balas, "patut laa..".

Last edited by smartusaha; 02-09-2007 at 07:46 AM..


Reply With Quote