View Single Post
  #8 (permalink)  
Old 08-18-2006, 02:19 AM
entrepreneur entrepreneur is offline
New Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 46
entrepreneur
Send a message via Yahoo to entrepreneur
iTrader: (2)
Default Makanan Terbaik

Pesan Ustaz

KESAN MEMAKAN MAKANAN YANG DIUSAHAKAN OLEH TANGAN-TANGAN KUFUR

Kesan dari sudut : NUR

Setiap yang hidup menghasilkan cahaya. Manusia mempunyai cahaya. Nur seorang muslim dengan seorang kafir amat berbeza.

Jenis Nur terbahagi dua:

Nurullah - Cahaya Allah

Nuruzulmah - Cahaya Kegelapan



TAKRIF CAHAYA KEGELAPAN

Orang-orang Kafir menghasilkan cahaya kegelapan yakni Cahaya Kekufuran

Bagaimana Cahaya kekufuran memberi kesan ke atas makanan?

Apabila tangan-tangan kekufuran ini melakukan proses makanan, cahaya kekufuran ini akan melimpah masuk ke dalam makanan kerana tangan-tangan kafir ini

1. Niat tidak kerana Allah

2. Mereka tiada memulakannya dengan Bismillah

3. Berada di dalam Hadas Besar

4. Kafir



IMPLIKASI MAKANAN SYUBHAT

Apabila cahaya kekufuran (keingkaran) ini melimpah masuk ke dalam makanan yang dimakan, maka akan membiaklah CAHAYA KEKUFURAN dalam diri tersebut.

Maka dari saat itu bermulalah penentangan terhadap Perintah & Larangan Allah dan Rasul sejak jiwa itu mula dibaja dengan benih-benih kufur tersebut dan lahirlah sifat-sifat tercela seperti jahat, khianat, durhaka, mendedahkan aurat, pakai baju nampak pusat, tidak solat, dadah dan seumpamanya.

wallah hu alam bissawab

www.simurl.com/bisnes


Reply With Quote