Pendapatan Lumayan Bisnes PELANCONGAN Secara Online Dari Rumah
Anda minat dalam bidang pelancongan? Adakah anda mempunyai impian dan cita-cita untuk memulakan bisnes pelancongan anda sendiri? Adakah anda rasakan bahawa menjalankan bisnes ini TERLALU SUSAH dan memerlukan modal yang besar…atau anda memang tak tahu langsung bagaimana untuk memulakannya?
Tahukah anda, bisnes ini dengan mudahnya boleh dilakukan hanya dari rumah anda, 100% menerusi internet, secara SAMPINGAN atau SEPENUH MASA, memperoleh pendapatan yang amat lumayan dan mempunyai masa rehat yang banyak bersama keluarga?
Dengan adanya internet, menjalankan bisnes pelancongan dari rumah bukan lagi satu perkara yang mustahil. Rasanya tak perlu lagi saya beritahu anda betapa hebatnya kuasa internet. Segalanya menjadi amat mudah dan hanya bermula di hujung jari anda
Perlu diketahui bahawa industri pelancongan memberikan pulangan yang sangat lumayan. Ia adalah antara penyumbang terbesar kepada ekonomi negara. Malahan pulangan yang diperolehi oleh seseorang yang menjalankan bisnes ini bukannya dalam jumlah yang kecil. Bukan 3 angka, bukan 4 angka dan bukan 5 angka sebulan…TETAPI ada yang sampai 6 angka sebulan. Bayangkanlah betapa besarnya income yang diperolehi daripada industri ini.
Screenshot kedatangan pelancong ke Malaysia dan pendapatan yang diperoleh;

Sumber: Tourism Malaysia
Dari sudut promosi, anda tak perlu lagi bersusah payah kehulu ke hilir, membelanjakan sejumlah wang yang besar bagi tujuan mempromosikan tempat-tempat menarik di dalam Malaysia. Kerajaan telah memperuntukkan jutaan ringgit bagi tujuan berikut. Dan apa yang dilakukan oleh kerajaan tadi, bukan sekadar promosi dalaman, malahan ke serata dunia. Secara tak langsung, ianya dapat membantu mereka yang menceburi bidang ini. Mengapa kita tak rebut peluang ini. Rugi yang teramat sangat.
Kita ada Kementerian Pelancongan dan agensi-agensi lain dalam membantu industri pelancongan ini supaya dapat berkembang dengan pesat. Media cetak dan juga media elektronik turut serta membantu mempromosikan sektor pelancongan ini melalui pelbagai bentuk kempen dan macam-macam lagi. Bahan-bahan promosi diberikan dan diedarkan secara percuma kepada orang ramai.
Puluhan malah ratusan juta yang dibelanjakan kerajaan bukannya satu jumlah yang kecil. Ianya teramat besar. Mampukah kita berbelanja sebanyak itu hanya untuk tujuan promosi? Terus terang saya katakan, memang TIDAK MAMPU!
“Apakah faktor utama yang memadamkan terus impian anda untuk memulakan bisnes pelancongan ini?”
Secara ringkasnya saya boleh katakan antaranya:
- Anda merasakan modal permulan yang besar bernilai puluhan ribu ringgit.
- Ada ingin mencubanya TAPI..tak tahu bagaimana untuk melaksanakannya.
- Anda rasa amat SUSAH untuk dilaksanakan
- Langsung TIADA PENGALAMAN
- Tiada PRODUK pelancongan sendiri
- Tiada IDEA.. atau anda langsung tidak tahu apa-apa TETAPI mempunyai sedikit minat dalam pelancongan.
Untuk pengetahuan anda, Malaysia merupakan antara negara yang paling popular sebagai destinasi pelancongan di kalangan pelancong asing kerana mempunyai pelbagai tempat yang menarik dan juga menawarkan harga termurah untuk hotel dan perkara yang berkaitan dengan pelancongan. Anda sendiri tahu kan?
Sekarang ini kalau dilihat, majoriti mereka yang menguasai bidang ini adalah daripada kaum bukan bumiputra. Memang tak dapat dinafikan lagi. Lihat saja di sekeliling anda. Memang betul kalau nak mulakan bisnes pelancongan ini memerlukan modal yang besar. Memang anda dan saya tak mampu nak mulakan. Itu sekiranya dilakukan secara OFFLINE.
Tapi apa yang saya ingin tekankan disini ialah menjalankan bisnes pelancongan ini 100% secara online, dari rumah dan hanya memerlukan modal permulaan yang teramat kecil yang anda sendiri tak percaya.
“Apakah kelebihan bisnes pelancongan secara online?”
Antaranya:
- Modal permulaan yang teramat rendah (tak sampai RM100)
- Tersangat mudah untuk dilaksanakan
- Dilakukan 100% menerusi internet dari rumah anda
- Boleh dilakukan secara sampingan atau sepenuh masa
- Memberikan pulangan yang berganda-ganda
- Tidak perlu berjumpa pelanggan anda
- Tidak memerlukan pengalaman
- Pasaran yang sangat luas ( worldwide)
- Permintaan yang tinggi dan sentiasa meningkat dari semasa ke semasa
- Bantuan pemasaran dari kerajaan
- Satu bentuk perniagaan internet yang sebenar
- Long term business
- …dan banyak lagi yang tidak pernah anda jangkakan.
Pada pengalaman saya sendiri, perkara yang paling menyeronokkan melakukan bisnes pelancongan ini secara online ialah, saya tak pernah bersemuka atau berjumpa dengan pelanggan-pelanggan saya kerana semua kerja dilakukan dari keselesaan rumah saya sendiri.
“Apakah potensi bisnes pelancongan secara online dan siapakah bakal pelanggan atau target group anda?”
Inilah satu soalan CEPU EMAS yang saya rasa anda semua perlu tahu. Rugi rasanya kalau perkara berkaitan potensi bisnes pelancongan dan bakal pelanggan anda tidak dititikberatkan. Baiklah..saya akan terangkan kepada anda serba ringkas berkenaan perkara tadi supaya ianya dapat membuka mata anda terhadap bisnes pelancongan ini.
- Bisnes pelancongan sentiasa mempunyai pelanggan dan permintaan dari dulu, kini dan masa hadapan.
- Sumber pendapatan terbesar kepada negara
- Satu bentuk bisnes yang mampu bertahan lama (long term)
- Kalau di lihat di luar negara, bisnes pelancongan secara online sudah dipraktikkan dan sebahagian besar daripada mereka sudah menjadi jutawan. Di Malaysia,93% peluang masih terbuka dan perkara ini belum lagi diterokai sepenuhnya
- Bakal pelanggan anda terdiri daripada pelbagai bangsa dan agama yang merangkumi seluruh dunia.
- Biar apa sekali pun pekerjaan ataupun perniagaan mereka, tetapi apa yang pastinya bercuti tetap menjadi pilihan semua. Maknanya di sini, produk pelancongan adalah untuk semua lapisan masyarakat.
- Bakal pelanggan anda bertungkus-lumus bekerja, menjalankan pelbagai jenis perniagaan dan apabila tiba masanya, pergi bercuti juga menjadi pilihan mereka setelah penat bekerja. Jadi wang mereka tadi akan mengalir masuk kepada anda sekiranya anda menawarkan pelbagai bentuk produk pelancongan kepada mereka. Untungkan?
- Melancong juga tidak mengenal status, pangkat dan kedudukan.
- Dan yang pastinya, mereka yang hendak pergi melancong, sudah tentu mempunyai wang untuk dibelanjakan.
- Kesimpulannya..melancong memang menjadi idaman semua termasuk anda dan saya. Tepuk dada tanya selera.
Anda harus ingat bahawa bisnes pelancongan ini mampu dan boleh bertahan lama (long term business) dan boleh diwariskan kepada anak-anak anda.
Hakikatnya, bisnes ini sangat menguntungkan dan belum lagi diterokai sepenuhnya secara online. Ianya satu revolusi baru yang akan membuka minda dan membawa anda ke arah satu bentuk perniagaan internet yang sebenar yang akan menjadikan anda orang pertama merasai kehebatannya dan kenikmatannya.
Dan yang menariknya, ianya dapat dilakukan hanya dari keselesaan rumah anda menerusi internet, kos permulaan yang sangat rendah serta peratusan risiko yang teramat kecil. Fikir-fikirkan!
Jika anda berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai peluang perniagaan yang hebat ini, sila kunjungi laman web berikut: http://www.bisnestravel.com


Statistik pelancong tu, dia kira dgn kemasukan rakyat singapore setiap hari ke? Sepupu saya Singaporean, sehari dia masuk JB 5 kali, sebab dia kerja kat sana dan umah kat sana, tapi dia melawat mak dia (makcik) saya setiap hari.
Statistik ni mcm takleh pakai lah
Tak ader ebook ker?
salam asmidos,
Pasal ebook tu….x tahu lg laaaa.InsyaAllah…mungkin ade …mungkin xde. Nak kene tngok permintaan customer gak yg mana satu sesuai. Customer is always right. Vote laa yg mana sesuai dgn anda… 1)Coaching 2) seminar 3)ebook
salam bro nasri…kalo bley sila adakn seminar!hehe…thanks
salam ryuzaki….InsyaAllah…mungkin boleh dipertimbangkan pasal nak buat seminar tue…tapi x tahu lg bile…..
Aku rasa statistik tu boleh pakai la supanoob..Aku pun pernah terbaca statistik tu kat wen Kementeria Pelancongan dulu.
Kalau lah ikut cakap ko ambil orang Singapura yg ulang alik JB-Singapore..aku rasa setahun tak sampai 1 juta pun. Penduduk Singapore pun berapa kerat nah…
Ko cakap sepupu ko ulang alik 5 kali sehari JB – Singapore? Apa kejadah dia buat tu…tak jammed ke kat tambak ?
Kalau betullah aku rasa rakyat singapore yang mcm sepupu ko tu berapa kerat jer.
Kira lebih kurang betullah statistik tu.
Saya berminat. Ajar saya.
Saya b’minat.minta tunjuk ajar dr saudara.
Salam…untuk menjalankan perniagaan pelancongan walaupun melalui online atau internet perlu mempunyai lesen yang sah dari Kementerian Pelancongan.Ianya untuk meyakinkan pelanggan bahawa ianya selamat dan sah di sisi undang undang.Sekiranya ada tuan puan yang berhajat atau pun ingin memohon lesen agensi pelancongan dan tidak tahu bagaimana caranya bolehlah hubungi saya di 0126197176 atau email izadtdc@gmail.com.Insya‘allah saya akan cuba membantu.
terima kasih